Повечето хора си мислят, че главоболието може да се дължи само на шум, умора или стрес. Истината е, че то се причинява и от много други неща. От Psy Blog посочват няколко, за които не бихте се сетили веднага.

1. Дехидратация

Липсата на вода кара мозъчните клетки да се свиват, което активира рецепторите за болка. Очеводното решение е хидратацията.

2. Стойка

Лошата стойка увеличава напрежението в рамената, врата и гърба, което води до главоболие. Правете почивки от застояли позиции. Физическите упражнение помогат, пише Expert.bg

3. Пропускане на ядене

Гладът намалява кръвната захар, което причинява главоболия и смени на настроението в повечето хора. Намалете обработените въглехидрати и захарта, винаги яжте закуска . Хапвайте по-малки порции, но по-често.

4. Домакинска работа и миризми

Някои химикали, които се намират в парфюми, спрейове за коса, ароматизатори, почистващи продукти и други могат да отключат главоболие. Очевидното решение е да ги избягвате, проветрявайте често.

5. Времето

Сивото небе, високите температури и влажността също могат да причинят главоболие. Промените във времето дразнят нервите поради активирането на определени вещества в мозъка. Смяна на мястото в кризисни моменти и болкоуспокояващи обикновено помагат.