В началото на всяка година си поставяме нови цели, които искаме да постигнем.

За едни целите са свързани с кариерата, учението, за други да пътуват повече из страната и чужбина, но за трети - целта е тялото.

Много от нас се записват, за да ходят на фитнес, което определено е мотивиращо, а тренировките по-ефективни за постигане на определени резултати.

Въпреки това има и други алтернативни начини, с които да добиете мечтаното тяло, но без да е необходимо да посещавате залата, ако това ви притеснява.

Има 4 други опции, с които да имате стегнато и добре оформено тяло преди лятото.

Първият съвет:

Започнете да готвите по-здравословно. Храната определя всичко в живота. Загубата на килограми се дължи не само на достатъчно движение, но и на подходяща диета. Здравословното хранене не е непременно скъпо. Да започнеш активни тренировки в залата е лесно, но да имаш балансирано меню през цялата седмица... нещо съвсем друго.

Ето един прост пример

Спрете да запържвате храната, вместо това я задушавайте в тигана. Не запържвайте лука само в олио, добавете няколко супени лъжици вода и не слагайте червен пипер. Храната става значително по-здравословна.

В интернет има много информация и полезни съвети от специалисти, от които ще се научите да приготвяте любимата си храна, но малко по-здравословно.

Нещо важно - не забравяйте да пиете достатъчно количество вода. Ако забравяте и нямате изграден навик, то си водете дневник, оставяйте си бележки на видно място или (най-модерният вариант) си изтеглете безплатно приложение на телефона, което ще ви напомня кога да приемате течности.

Вторият съвет

Запишете се на танци.

Ако имате възможност да ходите на фитнес, но там ви е скучно, то може да се запишете на някакъв вид танци. Така сте отново сред хора, но се зареждате от любим стил музика, както и се раздвижване наистина добре, пише Vesti.bg

Търсете всякаква физическа активност, която ще ви доставя удоволствие и забавление. 

Третият съвет

Работете върху гъвкавостта на тялото ви. 

Има много упражнения в интернет, които показват как да подобрите гъвкавостта на тялото си - както за начинаещи, така и за по-напреднали. Колкото по-гъвкава е физиката ви, толкова по-устойчиво и добре изглеждащо ще е тялото ви. Може да правите упражненията дори, когато сте вкъщи и гледате телевизия. Само трябва да отделите около 20 минути.

Четвъртият съвет

Тренирайте и вкъщи. Фрейд казва, че с много от клиентите й провеждат заниманията в домовете им. Това не означава, че не трябва да сте облечени като за спорт или да не изпълнявате определени упражнения.

С малко инвестиция може да правите пълноценни тренировки в апартамента си. Трябват ви малко тежести, може би въже за скачане, степер и други малки, лесно преносими уреди.