Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа и водещият авиопревозвач в България, днес предлага специална промоционална цена от едва 9.99 евро за полетите си от и до Дортмунд. Местата в продажба на тази цена са 100 000, а отстъпката е валидна за всички полети от и до немския град без ограничения за периода на пътуване.

Към днешна дата Wizz Air предлага удобни полети до Дортмунд от две български летища – София и Варна. Възползвайки се от настоящата оферта на авиокомпанията, клиентите не само ще изберат да летят на изгодна цена, но и ще подкрепят отговорното и екологично пътуване на борда на най-зелената флотилия в Европа.

Дортмунд, осмият по големина град в Германия, е разположен в провинцията Северен Рейн-Вестфалия. Той често е наричан нейна „зелена столица“, тъй като парковете и зелените площи заемат половината град. Дортмунд е жив и динамичен, и често подценяван като туристическа дестинация. Но градът има много какво да предложи. Независимо, че е индустриален район, той разполага с прекрасни театри и културни центрове, разнообразие от удивителни музеи, красиви градини и паркове, и е домакин на едни от най-посещаваните коледни базари в Европа. Градът също така изкушава с възможностите за шопинг, които предлага, както и с добрата бира и футбола.

Част от забележителностите на Дортмунд, които задължително трябва да видите, включват: красивия площад Алте маркт, величествената църква „Св. Рейнолди“ (най-старата в града), кулата Адлертурм, парка Вестфален с неговите цветни алеи, прекрасни фонтани и рози във всякакви цветове, Сградата на операта и театъра, десетки музеи включително Музеят-пивоварна, в който можете да научите всичко за бирата, както и един от най-добрите футболни стадиони в Европа – Вестфален. Главната улица Вестенхелвег пък е идеалното място за шопинг и потапяне в местната атмосфера. И докато сте в града, това което не бива да забравяте е задължително да опитате любимата напитка на цяла Германия, а именно традиционната немска бира, както и страхотния немски сладкиш щолен, който ще подслади престоя и впечатленията ви от града на 100%.

Специалната оферта от само 9.99 евро за полети от и до немския град е валидна единствено днес, така че българските клиенти имат време до полунощ да се възползват и да подарят на себе си или на близките си едно чудесно приключение. Wizz Air препоръчва на клиентите да добавят WIZZ Flex към резервацията си, ако не са сигурни за периода на пътуване или маршрута – така ще могат да бъдат спокойни, че ако обстоятелствата се променят и решат да пътуват на друга дата или до друга дестинация, могат да променят своята резервация без допълнителни такси. Използването на тази услуга, която е допълнителна защита, ще даде спокойствието, от което пътниците се нуждаят през сегашните несигурни времена.

Wizz Air също любезно напомня на всички свои пътници да се запознаят с новите засилени хигиенни мерки, които авиокомпанията въведе, за да гарантира здравето и безопасността на своите клиенти и екипаж. Като част от тези нови протоколи, по време на целия полет се изисква както кабинният екипаж, така и пътниците да носят маски за лице, а екипажът също трябва да носи ръкавици. Следвайки стриктен график, самолетите на Wizz Air се подлагат на дезинфекция чрез иновативно антивирусно решение след всеки полет и на пълна дезинфекция всяка нощ. Дезинфекциращи кърпички се предоставят на всеки клиент при качване на самолета, списанията на борда са премахнати и пътниците са насърчавани да извършват всички покупки в самолета чрез безконтактно плащане. От тях се изисква да следват мерките за физическа дистанция, въведени от местните здравни власти, и са насърчавани да правят резервацията си изцяло онлайн (вкл. чекиране, закупуване на багаж или на WIZZ priority), за да се сведе до минимум всеки възможен физически контакт на летището.