Американски инвеститор ще вложи близо 300 млн. лв. в голям туристически развлекателен комплекс край Свиленград. Той ще е разположен на терен от 143 дка, непосредствено след ГКПП "Капитан Андреево", пише Bulgaria on Air.

Луксозният комплекс ще включва голям хотел, игрални зали, SPA център, басейн, два ресторанта, търговски площи, съобщава община Свиленград на сайта си.

Българският представител на американския фонд е компанията "БиСи Индъстрис", която тази седмица е получила разрешение за строеж от общината и е започнала строителство.

Комплексът е с разгъната застроена площ от 61 000 кв. м. и ще включва три игрални зали, като най-голямата ще е с площ от 4 хил. кв. м, а по-малките ВИП зали ще са с обща площ от 1000 кв. м. Комплексът включва още два ресторанта и търговски център с площ от 833 кв. м. Той ще разполага и с хотел, който ще е вторият по големина в България с 624 стаи и 1248 легла и ще се състои от два 9-етажни корпуса, които ще са с височина от по 28 метра.

Свиленград е избран от американските инвеститори след обстойно икономическо проучване от независима английска консултантска фирма, съобщи главният архитект на общината Анастас Карчев.

Отчетени са добрата инфраструктура, действащите общи устройствени планове на града и общината и близостта с Истанбул, допълни той.

Според Карчев инвеститорът е един от най-големите оператори в хазартния бизнес зад океана. Планирано е на следващ етап обектът да бъде разширен с още 110 декара.