С много реализирани проекти и положителен прираст в община Раковски се похвали кметът Павел Гуджеров. Радва ме фактът, че жителите на община Раковски оценяват усилията, които полага целият работещ екип. Постарахме се да имаме мениджърски подход към всеки един проблем, пред който сме изправени. С тези думи кметът на община Раковски Павел Гуджеров направи своя кратък обзор на отиващата си 2018-а година.

Като един от най-големите си реализирани проекти Гуджеров посочи създаването на общинското предприятие. Това е първото предприятие в България, което се занимава със строителството на улична инфраструктура и е реално регистрирано в Камарата на строителите. То има лиценза да изпълнява тези строителни дейности.

Единственото нещо, за което не му е стигнало времето, е довършването на новите тенис кортове и разширяването на детската градина. Заради процедурите на избор на изпълнител строителството се е забавило. Но това не е фатално - средствата са осигурени и тези обекти ще бъдат завършени през 2019-а година, подчерта Павел Гуджеров. „Кмете, моята улица кога? Това е най-честият въпрос, който кметът на Раковски е чувал от гражданите на общината през 2018-а година.

„Когато поех кормилото на управлението, заварих около 30% асфалтирана инфраструктура. С работата, която предстои през следващата година обаче, ще имаме повече асфалтирани улици, отколкото неасфалтирани, коментира кметът. За следващата година са подготвени няколко проекта на стойност около 1 млн. лв. Касаят предимно места за отдих, паркове, саниране на читалища. В община Раковски 90% от парковите пространства са рехабилитирани. Изградени са огради, осветление, поливни системи. Емблематичен за града е паркът между двата квартала. Преди години мястото е било необитаемо. Още преди общинското предприятие да бъде създадено, целият наличен ресурс е бил вложен там. И сега резултатът е видим – изградени са алеи, фонтани, стрийт фитнес и детска площадка, с които малчуганите могат да научат правилата за движени. Положително за града е, че се раждат много деца, но става все по-трудно намирането на места в детските заведения.

„На откриването на строежа на последната детска площадка, която ще строим, казах: "Не се притеснявайте, правете деца, ако трябва още 10 детски градини ще построим, това ни е приоритет номер 1 - децата", каза с усмивка кметът на Раковски.

Какво още разкри градоначалникът, вижте в интервюто: