Топ стилистът от Пазарджик Ваня Иванова, която супи рекорда на Гинес за най-много вдигнати коси за 8 часа, получи специално отличие в рамките на Първите годишни награди за фризьори YOU ARE THE FIRST.

Съвсем заслужено и очаквано наградата в категорията „Постижение на годината“ отиде при пазарджиклийката, а при обявяването му от водещите - Васил Василев-Зуека и Димитър Рачков, залата избухна в аплодисменти. Призът бе връчен от репортера на „Господари на ефира“ Илиян Велков, докато на втори план видеостена припомняше най-интересните моменти от историческия 4 декември 2016 година. Тогава с помощта на цял екип доброволци коафьорката направи 330 прически за 8 часа. Финалната прическа №330 беше на собственика на козметична компания Christian of Roma Елена Кристиано, която подкрепи събитието. По този повод тя получи и сертификат от Гинес за това, че официално е участвало в поставянето на рекорда.

Какво се случи по време на Първите годишни награди за фризьори, кои звезди връчиха отличията и как Ваня прие признанието – вижте във видеото:

 

 

В края на миналата година Ваня счупи рекорда за 480 минути, или средно е отделила по минута и половина на прическа. За самото вдигане на коси пък Ваня е използвала продуктите на италианския бранд BES.

За да постигне този успех, Ваня е отделила години подготовка. Ставала е рано сутрин месеци наред, за да тренира преди работа и да се подготви за това сериозно предизвикателство. Това потвърждават и близките й.