Нощни снимки разкриват мащаба на престъплението срещу автомобила на новия репортер на Господари на ефира от Карлово Зорница Акманова.

Колата й беше запалена малко след 2,30 часа тази нощ. Полицията започна разследване и арестува предполагаемия извършител. В ареста е Пламен Димитров с прякор „майстора”, когото разследване на Господарите уличи автомонтьора, че подвежда клиентите си с ремонт на коли. След серията репортажи въпросният автосервиз се оказа и без документи и беше затворен.

Потърпевши от действията на „майстора” твърдят, че той се ползвал с протекции, защото жената, с която живее, работи като административен секретар в Районна прокуратура-Карлово.

Приятелката на Пламен-майстора, която заемаше поста, поиска да го напусне.

„Тя преди 30 минути подаде своята оставка и тя е приета. За да няма такова съмнение, още тогава прокурорите са си правили отвод, а преписките са изпращани в друга прокуратура”, заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.   

В същото време Сотир Цацаров разпореди възобновяване на разследванията срещу Пламен Димитров по всички сигнали, които са подавани срещу него.

По първоначални данни палежът е умишлен.  Той вероятно е акт на разплата, тъй като идва след серията репортажи за автомонтьора  Пламен-майстора. Именно той е задържан по подозрения, че стои зад палежа.

На няколко пъти Зорница е получавала предупреждения да не се занимава с разследването срещу автомонтьора.

„Разследващите ще кажат кой е виновен за палежа, аз мога само да предполагам, че е свързано с работата ми като репортер в Господари на ефира”, казва Акманова.

„Работим по възможно всички версии, включително и за палеж. Имаме нашите основания, че това може да бъде водеща версия.”, заяви директорът на МВР-Пловдив Атанас Илков.

Подробостите - във видеото на ТРАФИК ТВ: