Белия бродник търси своите стопани в Пловдив! Ако това звучи стряскащо за феновете на популярната поредица „Игра на тронове”, то не бива да се притесняват… Белия бродник няма общо със синеоките демони от фентъзи епосите, а е просто едно красиво, любвеобилно и изпълнено с енергия куче. То обаче споделя тежка съдба – затворено в кучешкия приют и чака своя човек, който да го осинови.

Днес бе и Световният ден за Защита на животните, като в „Зооветеринарния комплекс” имаше редица инициативи в подкрепа на кучетата. Кметът Иван Тотев също присъства на събитието, за да се запознае с условията, в които се отглеждат кучетата.

Директорът на комплекса Георги Божев заяви, че колкото и те да се подобряват, няма по-добра среда от семейната, в които да бъдат гледани. Той обясни, че има около 80 кучета в приюта, които чакат своите стопани. Те са чипирани и кастрирани, като и редовно се обезпаразитяват. Доброволци пък се грижат за тяхната хигиена и често им правят разходки.

Около 100 кучета всяка година биват осиновени, като кметът Иван Тотев призова хората, които искат да си вземат куче, първо да минат през приюта.

„За съжаление, много от кучетата са били вече в домашна обстановка и по една или друга причина са били изоставени. Сигурен съм, че всеки, който иска куче, ще намери такова тук и ще отговори на неговите желания. Да имаш домашен любимец е удоволствие, но и голяма отговорност”, заяви кметът Иван Тотев. Той допълни, че не би си взел куче, защото няма време, а освен това винаги в семейството му са гледани котки.

Снимки на Белия бродник и неговите другари, които чакат своите хора – може да видите ТУК