„Собственикът е искал да си осигури достатъчно време, за да постави съответната решетка. Ако е имало решетка по време на инцидента, тя би се отбелязала върху седалищните части на сина ми”, това разказа бащата на 4-годишното дете, засмукано от джакузи в хотел Беркут пред наш репортер.

Това изказване на Марин Бачев бе провокирано от установеното днес при проверка от страна на КЗП и Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, че решетка на джакузито има.

Според родителя от хотела веднага са я поставили след инцидента.

Табела сочеща, че съоръжението не може да се ползва от деца под 16 годишна възраст на три места в хотела също е констатирана по време на проверката. За това бащата също се опасява, че е сложена в последствие.

„Жена ми прочете инструкциите внимателно. На рецепцията и в СПА центъра имаше служители. Те видяха, че сме с деца и не ни уведомиха, че има забрана за малки деца. Такава табела е нямало”, допълни Марин Бачев.  

„Проверките продължават. Изискали сме всички документи за съответното съоръжение. Начин на ползване и за безопасност. При нашата проверка решетка има”, съобщиха от Държавна агенция за метрологичен и технически надзор.

„На три места в хотела са поставени табели, на които има инструкции за ползване на съоръженията в СПА центъра. На джакузито изрично е упоменато, че е забранено да се ползва от лица под 16 години. И друг път сме правили проверка на комплекса. Не са били констатирани нарушения”, коментира Донка Мишева от комисията защита на потребителите.

Прокуратурата също влезе в комплекса край Пловдив. Предстой да се посочи дали има причинно следствена връзка между някакво нарушение и настъпилия инцидент.

Родителите на 4-годишното дете се надяват случая да приключи бързо и да има възмездие.

„Моето желание е тези съоръжения да бъдат прилежно поддържани и да не бъдат оставяни без надзор, за да няма повече пострадали. Най-потърпевши от тези нередности са децата”.