Задръствания, клаксони, изнервени шофьори и бързащи родители с деца. Тази картина се виждаше из целия Пловдив на първия учебен ден. Още в началото на седмицата кметът Иван Тотев предупреди хората, че заради галимацията покрай връщането на учениците в класните стаи и ремонтите ще има доста проблеми с движението из града. Той посъветва хората внимателно да избират маршрутите си.  

Най-големият проблем с трафика бе в централна градска част и покрай училищата.  През следващите дни се очаква движението леко да се подобри, но въпреки това то ще бъде затруднено до края на годината заради ремонтите на ключови булеварди.

Репортер на TrafficNews.bg засне с дрон и огромната тапа, която се е образувала по „Гладстон”, улицата бе изпълнена с коли от край до край.

Източното платно на булевард „Руски от Гарата до ул. „Любен Каравелов е затворено за движение поради подмяна на водопрододни тръби. След това се очаква и цялата отсечка до „Гладстон” да бъде затворена.

Макар все още едното платно на бул. „Васил Априлов“ да е отворено, през следващата седмица движението ще бъде преустановено изцяло от „6 септември” до „Войнишка слава”. На самия „6-ти септември“ за движение е пуснато само източното платно.
 Затворена за движение засега остава и ул. „Любен Каравелов“ от „Васил Априлов” до Денталния факултет.
 
Заради затвореното Коматевско шосе движението по Околовръстното е изключително натоварено. Там се очаква в следващата седмица да дежури патрул на КАТ. Движението ще бъде регулирано и с промяна на секцията на светофара за ляв завой с осигуряване на повече минути.