Жителите на Сопот обмислят протест заради проблеми с водоснабдяването в града. Три поредни дни там няма нормално водоподаване. Хората не знаят кога и дали ще имат вода, защото никой не ги уведомява предварително. 

От ВиК-Карлово посочват, че проблемът е причинен от четири аварии, които вече са били отстранени. Фактор за нормалното водоподаване в града е и това колко вода ще е нужна на държавния военен завод ВМЗ. В самия завод обаче също имат проблеми с недостига на вода, което пречи на производството.

Никой обаче не информира жителите на Сопот кога ще има ново спиране. Те всеки ден ходят по няколко пъти до улични чешми, за да се запасяват с вода за най-спешни нужди.

От ВМЗ са изпратили писмо до кмета на Сопот във връзка с проблема. Уведомяват го, че до няколко дни водоподаването ще бъде възстановено. Очакванията са това да стане до неделя, но дотогава са възможни още спирания. Кметът обаче настоява да бъде информиран и за спиранията на водата, за да може своевременно да информират жителите на Сопот.

А самите те вече обсъждат възможността за протест, ако проблемите продължат.

Вижте ВИДЕО РЕПОРТАЖ по темата: