Натоварен трафик очаква пловдивчани през есента заради ремонтните дейности, които ще се извършват по основни булеварди под тепетата. Кметът Иван Тотев анонсира, че съвсем скоро ще започне ремонта на булевард „Руски” от Централна гара до „Гладстон”. Още в следващите дни се очаква да започне полагането на нов водопровод в района на колелото на гарата.  След това ще започне и работата по самото пътно платно.

До две седмици се очаква да бъде затворен и изцяло бул. „Васил Априлов” от „Войнишка слава” до „6 септември”. Това означава, че когато бъдат затворени двата участъка прехода от Централна гара до „6 септември” ще става или единствено през „Гладстон”, или ще бъде направена временна организация на движението в западното платно на „Руски”.

Други основни булеварди и улици няма да се затварят до края на годината. Приоритетите са Коматевско шосе и „6 септември” от Моста на Адата до Цариградско шосе.

Кметът похвали  темповете, с които се работи по Коматевско шосе, като оптимистичният вариант е до края на октомври целият участък да бъде завършен.

Дотогава ще бъде изградено и кръгово на кръстовището с „Димитър Талев и „Остромила”.

Другият обект от 30-милионния заем  „6 септември” също напредва, като от „Щрабаг” започват ремонта и на западното платно, след като завършиха източното.