Скорости между 65 и 70 км/ч развиват шофьорите, движещи се от Тунела към Тримонциум. В обратната посока, на излизане от северната страна на Тунела към булевард "6 септември", скоростите са дори по-високи - достигат до над 80 км/ч. С тази скорост те подминават спирка на градския транспорт, често пълна с хора. А след това трябва да забавят преди едно от най-натоварените кръстовища в града - това на Чифте баня. Място, на което всеки ден стават катастрофи.

Тези цифри излизат на мониторите в залата, в която всичко се вижда - центъра за управление на трафика в Пловдив. На мониторите там има жива картина от 15-те най-натоварени кръстовища в града. В самата система влизат общо 50 кръстовища в целия град, на много от които светофарите бяха подменени и автоматично регулират продължителността на зеленото, за да избегнат задръстванията.

А със старта на септември такива могат да се очакват - трафикът ще се засили още повече, а броят на автомобилите е един от факторите за тапите. Сред другите са ремонтите из града и най-вече поведението на водачите. 

Подробности по темата вижте в нашия ВИДЕО РЕПОРТАЖ:

 

Как се управлява трафикът в Пловдив - очаквайте подробностите в TrafficNews.bg!