Бойко Борисов и правителството застават зад пловдивските превозвачи, след като те адресираха писмо лично към премиера преди срещата с френския президент Емануел Макрон. В него те настояха да бъде обърнато специално внимание на няколко конкретни въпроса, свързани с дъмпинга в транспортния сектор и проблемите, които ще възникнат, ако готвените промени като тези за командировките обхванат и техния сектор. 

На днешната пресконференция в Пловдив, шефът на бюджетната комисия в Парламента Менда Стоянова зави, че Корнелия Нинова се опитва да постави клин между институциите, да ги противопостави. Това, за което основно беше създадено напрежение, е директивата за командироване на работници.

"Искам да го заявя категорично, още в началото на дебата ние се застъпихме работниците в транспортния бизнес да бъдат изключени", коментира тя.

Вижте позицията на управляващите в следващото ВИДЕО:

В заключение стана ясно, че тепърва се водят разговори как да бъде защитен интересът на България по отношение на командироване на работниците, като също така предстои текстовете на директивите да минат разглеждане и експертен прочит по комисии и в Народно събрание.

Очаквайте подробности!