Две експертизи ще докажат причината за смъртта на починалата родилка в МБАЛ-Асеновград и дали грешка на екипа на лечебното заведение е довела до трагедията. Прокуратурата в Пловдив проверява случая с починалата 37-годишна Даниела, за който вече ви разказахме.

Започнато е следствено дело. Иззета е цялата документация по случая и са започнати разпити на роднини на починалата, както и на целия медицински персонал, който се е грижил за нея, обясни за TrafficNews.bg зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева.

Извършена е аутопсия на починалата жена, като съдебно-медицинската експертиза ще посочи каква е причината за смъртта й. Ще последва още една експертиза, която би трябвало пък да посочи дали смъртта на родилката има връзка с действия или бездействия на съответните лекари или друг медицински персонал.

От прокуратурата поясниха, че при тях не е подаван сигнал за друг подобен случай в болницата в Асеновград. Читатели на TrafficNews.bg твърдят, че 25-годишна жена също е починала след раждане в болницата преди десетина дни. Нито роднини, нито полиция обаче са подавали сигнал в прокуратурата за такъв случай.

Припомняме ви, че от МБАЛ-Асеновград твърдят, че причините за смъртта на 37-годишната Даниела са белодробна тромбоемболия и нарушение в кръвосъсирването. Според завеждащия отделението д-р Червенков тези усложнения са били напълно непредсказуеми и нямат отношение към бременността на жената.

Вижте ВИДЕО по темата: