Пловдив продължава да води черната статистика за брой загинали на пътя и тази година. Последната жертва във войната по пътищата е 22-годишно момче, което загина на бул. „Найчо Цанов” в Пловдив. Инцидентът стана в петък срещу събота. То се возило на задната седалка, когато шофьорът на колата не спазва ограничението на скоростта, навлиза с висока скорост в завоя и катастрофира.

Близките са в траур, а приятелите му, пътували в колата, едва ли ще забравят някога трагичния инцидент.

Един от най-натоварените участъци в пловдивския район „Южен” е ул. „Димитър Талев”, която пое трафика от бул. „Коматевско шосе”, който все още е в ремонт. В района на детската градина, зад която има и млечна кухня, е поставено ограничение на скоростта от 30 км/ч.

В района редовно пресичат деца и майки с детски колички, а от другата страна на улицата е пътят за училище „Димитър Талев”. Знакът с ограничението има и електронно табло, което показва скоростта, с която се движат автомобилите. Цветът на цифрите е червен, ако колите карат със скорост по-висока от разрешената. 

За съжаление примерите за безразсъдно шофиране в Пловдив са ежедневие. Последствията обаче са ужасни. Много млади хора без опит зад волана, но с много адреналин в кръвта превръщат градските булеварди в състезателни писти, често правят дрифтове и гонки. Повечето от тях са сигурни, че снимките с размазани автомобили и черните лентички на профилите във фейсбук не се отнасят за тях, докато не се превърнат в част от черната статистика на войната по пътищата. 

При всеки пострадал остава тежък отпечатък от инцидента за цял живот. Тези, които загиват, остават в съзнанието на своите близки и приятели, които искат да ги върнат, но не могат.  

Затова са и постоянните апели за толерантност на пътя и съобразяване с правилата за движение.