Някои истории нямат щастлив край. Болният от епилепсия Петър Иванчев от Пловдив се е простил с най-близкия си човек – тежко болната си майка Людмила. Жената е починала на 2 август, малко след като ви разказахме тъжната история на пловдивското семейство, което трябваше да се издържа с едва 330 лева на месец.

„Жега я умори”, разказа разстроения Петър. През последните седмици състоянието на майка му се влошило значително. Заради високите температури изпаднала в топлинен шок, който засегнал болното й сърце и мозъка. Въпреки усилията на лекарите, 66-годишната жена си отишла от този свят. Припомняме ви, че единствената прохлада за семейството бяха няколко вентилатора, докато слънцето безмилостно напичаше общинското жилище в Пловдив, в което живееха.

Преди Людмила да почине, тя и синът й видели малко добрина от хората. След репортажа за тях в TrafficNews.bg, с Петър се свързали няколко души с желание да им помогнат – както в борбата със заболяванията им, така и в битката с мизерията. Човек от морето пратил малко пари на Петър, за да може той да „върже двата края” за месеца. Жена от Гърция се обадила с предложение да изпраща от южната ни съседка лекарство, което е необходимо на 34-годишния епилептик всеки месец. С него се свързали още няколко души, сред които и жена чак от Манчестър.

„Хората не вярват”, заключава Петър. Впечатление му е направило, че с предложение за помощ са го потърсили повече българи, живеещи в чужбина, отколкото такива, които са у нас.

Мъжът разказва, че успял да уреди нещата около погребението на майка си, макар че било трудно. За момента доходите му падат рязко – сега остава със своята пенсия за инвалидност, която е 129 лева. Не знае дали ще може да получава поне част и от тази на майка си – тепърва ще се занимава с администрация и всичките свързани с нея документи.

Продължава обаче да има нужда от работа, за да може сам да плаща всичките си разходи. „Работа ми трябва, не може други да ме издържат”, разказва той. Получил е подкрепа от близки на майка си, както и от свои познати. Иска обаче да работи. Както ви разказахме обаче, никой не иска да го вземе на работа заради епилепсията. Разберат ли, че е болен, работодателите се отказват от идеята да го наемат. А той просто иска да може сам да се издържа и да живее приличен живот.

Ако можете по някакъв начин да помогнете на Петър, свържете се с него на телефон 0895203305.

Вижте ВИДЕОТО, за да си припомните тежката история на Петър и неговата вече покойна майка:

Съболезнования от екипа на TrafficNews.bg както за г-н Иванчев, така и за всички близки и роднини на семейството!