Съдът в Пловдив остави на свобода шофьорът, който блъсна колоездач в центъра на града. Пострадалият 85-годишен мъж по-късно почина от раните си. Според магистратите няма опасност шофьорът на автомобила Тодор Неделчев да извърши друго престъпление или да се укрие. Наложена му беше най-леката мярка за неотклонение – подписка. Досега Неделчев има 30 наказания от КАТ - фишове и наказателни постановления, повечето от които за несъобразена скорост.

Гледайте подробностите по тези и още теми в нашия обзор на 17 юли:

Пияни рекордьори шофират по улиците на областта. Мъж от Асеновград беше заловен да управлява колата си с 2,85 промила алкохол в кръвта. Освен него през почивните дни има още четири случая на водачи, седнали зад волана с над 2 промила. Всички те са прекарали денонощие в ареста, а случаите са предадени на прокуратурата. Подробностите за това къде и как са хванати нарушителите, вижте в ТАЗИ СТАТИЯ.

Пловдивският клуб Галакси ще остане затворен 10 дни. Това съобщиха от Националната агенция по приходите. Нощното заведение беше запечатано в събота вечерта след съвместна проверка на данъчни и полиция. Причината е неиздаване на касов бон на клиент. Междувременно обаче от клуба рекламират участия на певци и събития през седмицата. Повече за неволите на дискотеката четете ТУК.

Скандал в Пазарджик. Деца–футболисти останаха без терен за игра и тренировки. Доскоро те са ползвали игрището до стадион „Георги Бенковски” в града. В края на юни обаче общинското ръководство прекратило едностранно договора с клуба. Това стана причина децата, треньорите и родителите им днес да се съберат на протест пред сградата на общината. 

Завършваме със спорт. Двойките на Марица (Пловдив) спечелиха два медала – сребърен и бронзов, на завършилия днес турнир от Националната верига по плажен волейбол. Симона Николова и Десислава Николова стигнаха до финала и завършиха втори. Никол Дулева и Лора Славчева пък извоюваха бронза с победа в малкия финал. Още за турнира четете ТУК.