Двамата мъже, които преебиха 27-годишния Георги Кадиев от Смолян, остават в ареста.

"Районният съд в Смолян прецени, че те могат да се укрият или извършат друго престъпление", съобщи пред TrafficNews.bg прокурор Георги Карпаров. 

Мъжете от ромски произход са с обвинение за хулиганство и причиняване на средна телесна повреда.Ако бъдат признати за виновни, нападателите го грози затвор до 5 години

„Ако  ударът беше на един сантиметър  от слепоочието щеше да го остави на място”, това каза пред репортер на TrafficNews.bg  майката на 27-годишния Георги Кадиев, пребит от роми в Смолян.  Той е настанен в отделението по Неврохирургия в  Университетска болница „Свети Георги”.

„Пациентът е със счупен череп и с опасност за живота”, коментираха от лечебното заведение.

Той е претърпял и операция.

Какво разказа още майката на битото момче - ВИЖТЕ във видеото на ТРАФИК ТВ:

„Най-жалкото е, че познавам нападателите. На тях съм им преподавала, искам справедливи наказания”, заяви още Мария Камбурова.

 Жената е притеснена, защото синът й е с неплатени осигуровки в размер на около 1000 лева. Тя няма средства, за да заплати следващото лечение и рехабилитацията, която ще бъде нужна за възстановяването на сина й.

„Надявам се хората да ни подкрепят, а държавата да се намеси, за да предотврати подобно случаи на агресия”, каза още Камбурова.

В момент само тя обгрижва момчето, като е неотлъчно до него 24 часа в денонощието.  Заради поредния случай на насилие тази вече в града беше организирано протестно мирно бдение.