Инфраструктурни проблеми забавили пожарните, насочени към горящата къща в пловдивския квартал „Кючук Париж”. За това разказват живеещи в района, станали свидетели на това как пламъците поглъщат дома на две пловдивски семейства.

Сигнал за пожара подал съсед, който се обадил на 112. Той разказва, че пламъците тръгнали от гаража. Буквално за минути те се прехвърлили и върху къщата. Съседите обясняват, че докато зданието горяло, те можели да чуят сирените на пожарните, но самите огнеборци не се виждали никъде.

Причината е, че улица „Сергей Румянцев” е изолирана от две жп линии и булевард „Хаджи Димитър”. „Който не е идвал тук, не знае как да влезе. Който влезе, после не знае как да излезе”, описва ситуацията живеещ на улицата мъж. С този проблем са се сблъскали и огнеборците, което довело до забавянето. По думите на съседи, пожарните били на място 20 минути след пристигането на сигнала.

Влизането от булевард „Христо Ботев” е невъзможно, защото от двете страни на жп линията има поставени мантинели. С това се сблъска и екипът на TrafficNews.bg, отзовал се на сигнала за пожара. Единствената опция остава през „Хаджи Димитър” и „Мургаш”. Съседи се оплакаха, че организацията на движението и изолираността на улицата им е попречила на по-бърза реакция.

Огнеборците все пак успяха да загасят пожара. Той обаче нанесе сериозни щети на къщата и сега двете семейства, живеещи там, ще трябва да търсят нов дом.

Вижте повече във ВИДЕОТО: