44-годишният мъж, който бе прострелян тази сутрин при междусъседски скандал в Тракия, е бил опериран в УМБАЛ „Св. Георги“, съобщиха от лечебното заведение за TrafficNews.bg. Той е бил прострелян в крака, като най-сериозно е засегната подбедрицата. Към момента не е ясно какво е състоянието на кучетата, които са откарани във ветеринарна клиника.

56-годишният военен е задържан за 24 часа, но е възможно с прокурорско постановление мярката му да бъде удължена на 72 часа. Той е стрелял със законно притежавано оръжие.  В момента психолози на МВР работят с двете деца, по които свидетели твърдят, че също се е стреляло. Те са на 13 и 15 години – брат и сестра, съобщиха от полицията.

Припомняме, че бивш военен простреля пловдивчанин и две кучета след скандал в Тракия. По думите на очевидци скандалът е тръгнал заради котка, която кучетата подгонили. Тогава мъжът се приближил по децата и им се разкрещял, след което извадил пистолета и започнал да стреля и по кучетата, и по децата. За щастие, той не е успял да простреля младежите, които са разхождали кучетата. Тогава майката и бащата на двете деца,хукнали да им помагат. В този момент 56-годишният мъж, който се казва Димитър, прострелял бащата. Военният изстрелял цял пълнител, твърдят свидетели.  

На мястото на стрелбата личат кървави петна. Периметърът е отцепен с полицейски ленти, като там бе и директорът на полицията ст. комисар Христо Разсолков.

Какво разказаха хора от района, чули стрелбата - ВИЖТЕ във ВИДЕОТО на ТРАФИК ТВ: