„Вече ме е страх от кучета. Повече няма да си помисля да докосна чуждо куче, само нашите”. Това разказа ученикът Димитър пред камерата на TrafficNews.bg. Момчето беше нападнато от питбул в центъра на пловдивското село Динк. Инцидентът е станал посред бял ден, като собственикът на кучето е бил до него в този момент.

Димитър разказва, че играел с приятели в парка, когато Стойчо Марков се появил с един от питбулите си и седнал на една пейка. Кучето било вързано, но без намордник. Момчето отишло да погали животното. Неговата майка Цветана разказва, че Димитър попитал дали кучето е опасно, но собственикът Стойчо казал, че не е и че никога не било хапало хора. Изведнъж обаче питбулът станал агресивен.

„Не знам какво му стана. Скочи, аз се отдръпнах. Удари ме с муцуна, паднах в едни храстчета, които ме придържаха, а кучето ме одраска по бузата и ме захапа по корема”, разказва момчето. Димитър се уплашил, ударил кучето по главата с ръка, а в същия момент собственикът успял да реагира и да дръпне животното. Възползвайки се от момента, момчето избягало.

Майката подала сигнал в полицията. Оттам й обяснили, че могат само да отправят предупреждение на собственика. Кметът на селото Йосиф Асенов също е с вързани ръце – единственото, което законът му позволява, е да напише акт на Стойчо.

Майката обаче иска питбулите на Стойчо да бъдат „махнати” от селото. Нещо, което той отказва да направи.

Още по темата вижте във ВИДЕОТО: