По повод репортажите за стрелбата по автобуси от линия номер 66, която в последните дни стана част от пловдивското ежедневие, в редакцията получихме писмо от пловдивчанка, живееща близо до мястото. В него тя изразява своето мнение, което считаме за интересно и затова го публикуваме с незначителна редакторска намеса:

"В никакъв начин не оправдавам действията на извършителя, но имам обяснение за тях. Изнесената от вас информация е напълно неверна, некоректна и в случая облагодетелстваща превозвача. Истината е съвършенно различна. На първо място инцидентите не са се случили на последна спирка на автобусите, защото те такава на ул."Поручик Боян Ботев" нямат!!! И спират там, като нарушават както общинска разпоредба номер 2, така и няколко члена на ДАИ.

Ползват прилежащата спирка за почивка и престой, отново в абсолютно нарушение, при това с включен двигател. Първият курс на автобусите е 5.20. Като по график през интервал от 15 минути идва нов автобус, който отново спира с включен двигател до последния им курс към 22.30. Ежедневно живущите в района, става въпрос за поне 3 блока, сме подложени на тормоз от непреставащия шум.

Многократно съм провеждала разговори с шофьорите, както и с фирмата превозвач, като съм изтъквала нарушенията, които извършват, особено това, че нямат право на престой с включен двигател. При което съм получавала изключително вулгарни и цинични отговори. Ситуацията в квартала все повече се нажежава и от наглото поведение на водачите, като ден след последния инцидент - днес в 6.30 ч, два автобуса на същата фирма отново неправомерно използваха същата спирка, която дори не им е по маршрута, и то отново с включен двигател, с което още повече се усеща чувството за безнаказаност и безкрупулност.

Всъщност проблемът не е във вандалската проява в района, а в извършващите се ежедневни нарушения на автобусите от линия 66. Моля за съдействие, както и за обективен поглед върху случая. Надявам се, че ако има следващи репортажи, в тях ще видя истината за проблема, защото съм дълбоко убедена, че инцидентите ще престанат в момента, в който превозвачът спре да извършва гореспоменатите нарушения.

С уважение Симидчиева"

Още по темата:  Неизвестен откри стрелба по автобуси с пътници в Пловдив

Пак “отстреляха“ автобус в Пловдив! Кой и докога? ВИДЕО

Като доказателство, че автобусите почиват с включен двигател, нашата читателка ни е изпратила и ВИДЕО: