Един от най-добрите пловдивски боксьор Арман Хакобян вече води сериозна група от бъдещи шампиони в боксовата зала на Ботев. Основната група е от близо 150 души, като в нея има както много деца, така и хора на всякаква възраст, които са решили да тренират само за тонус.  

„Всеки един е добре дошъл тук да тренира. Условията са едни от най-добрите в страната”, заяви Хакобян. След фарса на олимпийската квалификация за професионалисти, която бе проведена във Венецуела, пловдивчанинът вече ще концентрира изцяло усилията си в треньорската кариера. Тогава той бе порязан сериозно от съдиите, а и 5-те квоти за Рио отидоха в представителите на домакините.

Макар почти всички да си представят бокса като кървав спорт, всъщност той е един от най-добре възпитаващите, а и се взимат всички мерки за сигурност. В залата ходят и много жени, които никога не са се занимавали професионално със спорт.

„Стараем се и да държим децата далече от проблемите на улицата. Дори бях хванал едни момчета да крадат и ги накарах да дойдат да тренират. Едното от момчетата дори стана шампион на едно от състезанията наскоро”, сподели Хакобян.

Вижте какво каза още той:

Още новини ТУК

TrafficNews.bg