Община Кричим успешно приключи проекта за „ДОИЗГРАЖДАНЕ, РЕКОНСТРУКЦИЯ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ НА ВОДОСНАБДИТЕЛНА И КАНАЛИЗАЦИОННА МРЕЖА И ИЗГРАЖДАНЕ НА ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СТАНЦИЯ ЗА ОТПАДЪЧНИ ВОДИ”. Това стана ясно по време на заключителната пресконференция по проекта. По този начин почти 100% от домакинствата вече са свързани с канализационната мрежа и отпадъчните води се отвеждат към новата пречиствателна станция.

Ограничени са авариите и загубите по водопроводната мрежа на територията на град Кричим, в резултат на извършената реконструкция и рехабилитация. Подобрено е и качеството на питейната вода.

От администрацията в Кричим са убедени, че след успешното изпълнение на проекта, в района ще бъдат привлечени и повече инвестиции.

Проектът е от високо обществено и социално-икономическо значение за населението в Кричим и допринася за изпълнението на Главната стратегическа цел на Оперативна програма Околна среда за „Подобряване, запазване и възстановяване на естествената околна среда и развитие на екологичната инфраструктура”, както и за поетите от България към Европейския съюз ангажименти в сектор “околна среда”.
Проектът се финансира от Кохезионния фонд на Европейски съюз, от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 год.” и от бюджета на община Кричим.

Още вижте в репортажа по ТРАФИК ТВ

TrafficNews.bg