Тарторът на агитката на пловдивския Локомотив – Тихомир Ганев – Тишо пострада в тежка катастрофа, научи TrafficNews.bg

38-годишният пловдивчанин управлявал мотопеда си, като заедно с него бил и 9-годишния му син. На едно от големите кръстовища в Пловдив обаче лек автомобил му отнема предимството и го удря. Тихомир спасява детето, но той е потрошен.

Инцидентът става следобеда на 31 юли на кръстовището до Аграрния университет в Пловдив, близо до дома на Тишо. На място пристига линейка и идват приятели от Лаута. 4 часа приятел на тартора на агитката е държал раздробения му ляв крак.

Тихомир е претърпял операция в болница, за която сега дължи 3000 лева. Инжекциите срещу съсирването на крака за първия месец струват 2100 лева. Налага се да плати дори пироните и шиша, които държат левия му крайник. 

Тишо после трябва да претърпи още 4 операции и рехабилитация. Сега се нуждае от помощ. Надява се и човекът, който е блъснал него и синът му, също да се обади, защото от момента на катастрофата досега не го е потърсил, за да го попита дори как се чувства. Разказът от първо лице – вижте във видеото на Трафик ТВ

От доста време Тишо е и един от инициаторите на кампанията ''Една капачка - частица щастие'', чиято цел е да се събират големи количества капачки, срещу които да бъдат дарявани инвалидни колички на нуждаещи се деца. 

''Една капачка е един болт от количка за дете инвалид. Ние като граждани на тая държава, трябва да мислим и за децата, които не могат да ритат топка или да бягат по игрищата. Трябва да се събуди онова чувство в нас, на съпричастност'', коментира Тишо един от основателите на идеята в Пловдив. 

Още за инициативата - ВИЖТЕ ТУК

Още новини - ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg