Частен съдебен изпълнител има намерение да опише и разпродаде имуществото на община Сопот. Местните жители се канят да блокират утре с жива верига входа на администрацията, както и главния път за София, научи TrafficNews.bg

Частният съдебен изпълнител пристъпва към тези мерки, за да бъде покрит дълга към фирмата, изградила пречиствателната станция в Сопот. Задълженията от 7 милиона лева са образувани заради наложена финансова корекция от ръководството на оперативна програма „Околна среда”.

„Няма да допуснем частните съдебни изпълнители да дойдат да взимат имуществото на общината и ако трябва ще блокираме и главния път”, заяви пред TrafficNews.bg Неделчо Куртев, който е член на Инициативния комитет за защита на Сопот. 

В описа на частния съдебен изпълнител са сървърите, компютрите и офис-обзавеждането на администрацията и общинския съвет в Сопот. Според кмета на Сопот Веселин Личев, ако бъде взето имуществото, ще спре обслужването на гражданите. Останалата част от задълженията, общината иска да покрие с безлихвен кредит, отпуснат от държавата.

TrafficNews.bg