Малко е глобата от 1000 лева и лишаването от книжка за 3 месеца за тези, които карат в аварийна лента! Вече сме сигурни в това. Защото ако глобатата не беше малко, нямаше тарикатите да са толкова много. Колкото и бурни овации да получиха от целокупния български народ въпросните наказания, приети преди една година, джигитите не само че не намаляха, но и се роят със скоростта на светлината. Доказва и го днешната картинка, заснета на магистрала Тракия...

Поради вече станалия перманентен стрес за шофьорите по тази магистрала - ремонта!, и в посока Бургас, и в посока Пловдив днес пътуващите бяха принудени да късат нерви в тапата. Само че докато повечето превключваха от първа на втора и обратно в продължение на километри, други - тарикатите с чувство за безнаказаност, шпореха по аварийната лента.

"Снимките са направени скоро след началото на магистрала Тракия посока Пловдив. И това са едва неколцина от нарушителите", ни написа читател на TrafficNews.bg, който разказа, че точно по това време се е наложило линейка да мине през същото място и... познайте как е минала! "Надявам се, че тези шофьори, чиито номера на автомобили се виждат, ще получат нужното наказание чрез Вас", ни написа нашият читател.

В същото време, пак на магистралата, посока София - Бургас, още на 5-и километър, откъдето започва ремонтът и съответно задръстването, отново се появяват тарикатите, за които никакви правила и закони не важат. "Къде е полицията? Четири патрула има на излизане от София, а за такова задръстване - нито един!", ни написа друг читател на TrafficNews.bg. И, естествено, след като няма полиция, няма да има и наказани. Освен ако органите не се самосезират от видеото, което ни изпрати нашият читател.