Редица читатели на TrafficNews.bg ни сигнализираха за състоянието на булевардите и тротоарите в Пловдив. Според тях усилията на „Чистота” са не само недостатъчни,  но и много закъснели.

„Тази вечер съм обиколил половината град и нито един булевард не е почистен, снегорини не съм видял. Това е несериозно!”, пише наш читател.  Друг смята, че снегорините са влезли в Тракия чак в 11 часа сутринта, а автомобилите се въртят по кръговите движения..

Наши читатели ни изпратиха и снимки на автомобили, които са закъсали по основните булеварди. На надлез „Родопи” такси се е забило в една от преспите. Малко по надолу две коли са се ударили.

Булевардите „6 септември”, „Цар Борис III Обединител” и „Освобождение” между кръстовището на „Цариградско шосе” и кръговото на SPS са в добро състояние към 11.00 часа. За другите булеварди обаче е трудно да се каже подобно нещо.

Тротоарните площи също са в лошо състояние, като дори около спирките не е почистено, сигнализираха нашите читатели. Според тях метачките са концентрирани в центъра на града, пренебрегвайки другите райони.

Целият наличен състав на „Чистота” е по улиците и се бори със снега, заяви шефът на общинското предприятие Иван Стоянов. Над 700 служители и 55 машини обработват улиците и тротоарите. Снегорини минават по основните булеварди, а след тях машини разпръскват сол и химични смеси. По вътрешните улици ще се влезе едва когато се обработят всички булеварди. 

Според прогнозата обилният снеговалеж ще продължи още 12 часа, а последните снежинки ще паднат около 5-6 сутринта. До момента е натрупана над 20 см снежна покривка с двата снеговалежа през последните дни, като се очаква тя да се увеличи.