Една цена на етикета, друга - на касовата бележка. Ясно ви е коя всъщност трябва да бъде платена. За едно такова разминаване в цените ни сигнализира читател на TrafficNews.bg. Той се е сблъскал с него на обект на Lafka, намираща се на Централна гара в Пловдив.

Мъжът си купил кафе и бутилка вода от 1,5 л, но забелязал известна разлика - върху всички бутилки от тази вода били лепнати етикети, на които ясно пише цена 1,09 лв. Никой обаче не е информирал касовия апарат за тази промяна. След като платил малко повече от направените в собствената си глава сметки, читателят ни погледнал касовата бележка.

Там пишело, че за водата е платил 1,25 лв. Е, това са 16 стотинки, ще кажат някои. И да, вероятно е така, но 16 тук, 16 там... Те се трупат с всеки заблудил се от етикета клиент (а в страна с не много високи доходи като нашата много клиенти с право гледат етикета и цената на него).

Не можем да кажем къде е грешката - при поставянето на етикетите или настройването на апарата. Скрихме името на търговеца по молба на клиента, а и защото не мислим, че си струва той да е потърпевш. Вместо това се надяваме, че грешката просто ще бъде оправена и няма да има и други подобни на тъй често срещаните обекти от тази верига.

А вие, скъпи читатели, гледайте етикетите и касовите си бележки... и внимайте за разликите.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg