Вероятно една от последните незастроени площи до брега на Марица и същевременно в центъра на Пловдив търси своя нов собственик. За продан на търг е пуснат терен с площ от 1880 кв.м. на бул. Марица №146, част от парцела, разположен точно до училище "Любен Каравелов". 

Целият парцел е с площ 1972 кв.м., а частен съдебен изпълнител продава 1880/1972 идеални части от него, тоест в чуждо владение след евентуално закупуване ще останат само около 100 квадрата.

Земята в Първа градска част е пустееща, а върху нея има изградена единствено една постройка - обществена тоалетна, вкопана в земята, със застроена площ от 78 кв.м. 

Стоманобетонната конструкция е в югоизточната част на поземления имот, като конструкция е със средна височина над терена от 100 – 120 см., вкопана в земята на около 3,5 метра. Промишлена сграда, със застроена площ от 78 кв.м. 

Теренът е урбанизирана територия, с начин на трайно ползване – за друг вид застрояване, но статутът винаги може да бъде променен. Началната цена, от която тръгва търгът, е 1 120 000 лв., а срокът за участие в него е от 15.01.2018 до 15.02.2018

Апетитният терен е попаднал в ръцете на частен съдебен изпълнител, заради тежки търговски дела, възникнали във връзка с внезапно изключване на трима съдружници от "Старт Инвест" ООД и сключен договор за дарение на имота от фирмата към настоящия собственик Божидар Марков. Бившите му съдружница обаче го съдят и договорът за дарение е обявен за недействителен от Окръжен съд - Пловдив, а парите от проданта на имота ще послужат за удовлетворяване на дълговете към кредиторите. 

С тръжната документация можете да се запознаете в Районен съд -Пловдив, всеки работен ден от 09:00ч. до 17:00ч.