Коматевско шосе вече свети с ново осветление! Лед лампи - значително по-ефикасни, по-устойчиви и по в крак с времето, осветиха злополучното шосе, което през последните две години боде очите, краката и гумите на пловдивчани. За да не ни обвинят в негативизъм, няма да се задълбочим в тезата "Всичкото Мара втасала..." и ще кажем, че осветлението си е много хубаво. Де да беше така и с пътя...

Както вече имахме възможността да отбележим, две години изминаха от първата копка на Коматевско шосе. На 20.10.2015 година, кметът на града Иван Тотев, шефът на ВиК Спартак Николов  и представителите на строителната фирма „Щрабаг” дадоха старт на дългоочакваната реконструкция, която трябваше да приключи до 8 месеца. Е, минаха цели 24 месеца, което си е цели 3 пъти повече от предвиденото.

Докато търпението на коматевци не се изчерпа и те не се вдигнаха на протест. Блокиране на пътища и призиви за оставки гарнираха закъсненията за работа, актовете по Околовръстното, липсата на телевизия и интернет, понякога липсата на ток и тоновете мръсотия.

Сега имаме нова дата за пускане на Коматевско шосе - 26 октомври. Има-няма след 3 дни пътната част би трябвало да е завършена. Естествено, без тротоарите и останалата прилежаща инфраструктура. 

Дали Митковците ще имат повод да почерпят и за готовия път освен за имения си ден? Това е сега въпросът. Поне го задаваме на светло...