Мач между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа на 28 октомври в Кардиф няма да има. Причината е контузията на българския боксьор, който получи разкъсване на гръден мускул по време на спаринг на тренировъчния лагер в Германия. Новината за отмяната на двубоя беше обявена официално от промоутъра на Антъни Джошуа Еди Хърн. Вече е потвърдено също, че французинът Карлос Такам ще замести Кобрата и ще се бие с Джошуа като номер 3 в класацията на Международната боксова федерация /IBF/ и следващ задължителен претендент. 36-годишният Такам вече е финализирал сделката по мача и влиза в двубоя на 28 октомври в Кардиф с актив от 36 победи и 3 загуби на професионалния ринг.

В късния следобед получих обаждане, с което бях информиран, че Пулев е контузен и няма да може да се възстанови за мача на 28 октомври в Кардиф. Новината бе потвърдена и от лекаря, разкри Еди Хърн пред Дейли Мейл. Според правилата на IBF следващият в класацията придобива правото на задължителен претендент. Когато обявихме мача с българина, информирахме щаба на Такам той да започне поготовка и при нужда да бъде на линия за мача. Когато им се обадих днес, те с радост приеха предизвикателството, допълни промоутърът на британеца.

Това поставя в трудна позиция Антъни, който се е готвил изключително за стила и габаритите на Кубрат Пулев, а сега ще се изправи срещу един напълно различен съперник. Подобно нещо не се е случвало в кариерата му до момента, каза още Еди Хърн.