Пловдивската танцьорка Даниела и приятелят й холандеца Качмарчик, които вкараха през границата кокаин и 5 кг екстази за 126 777 лева, се изправят пред пловдивския Окръжен съд. 

На 27 ноември 2016 г.  обвиняемият Качмарчик бил в град в Нидерландия, където натоварил лек автомобил, марка „БМВ-6“ на микробус с платформа, шофиран от български гражданин. Колата трябвало да бъде доставена на адрес в България. По делото е установено, че горепосочените наркотични вещества били укрити в технологични кухини под предния капак на колата в черен сак и два пакета.

Шофьорът на платформата не е бил запознат, че в автомобила транспортира наркотични вещества, нито е проверявал за наличието на такива.

По указание на  Даниела той трябвало да закара колата до Пловдив. След като влязъл в България, през ГКПП-Дунав мост, водачът отишъл с автомобила първоначално до Кубрат, след това  до Бургас и на 1 декември 2016 г. го предал на двамата обвиняеми в Пловдив.

На същата дата те били задържани от органите на МВР. Както TrafficNews.bg съобщи тогава, при извършени претърсвания в автомобила и апартамента, където двамата обвиняеми живели, били иззети наркотичните вещества – екстази и кокаин.

Двамата обвиняеми са с взета от съда мярка за неотклонение „Задържане под стража“.  

Холандецът и приятелката му българка, хванати с метаамфетамини в Пловдив, остават в ареста