Пловдивските ученици нямат право да пътуват в автобус за една спирка. От този абсурд се възмущават родители на деца от езиковите гимназии – Руската и Английската.  Казусът е следният – децата от  двете училища свършват училище в един и същи часови диапазон всеки ден. От 12.30 до 13.30  спирката пред школата е пълна, а място в автобусите за всички няма.

За да избегнат навалицата тийнейджърите решават да  отидат на последна спирка и оттам да се качат в автобуса. За целта минават от отсрещната страна на булевард „България” качват се в рейс и си спестяват  ходенето пеша. Да, ама не. Оказва се, че не може. Кондукторите ги питали къде отиват и като чуят, че само за една спирка ги свалят от автобуса.  Децата съответно имат карти за градския транспорт за които са си заплатили.

„Те не се возят гратис, а си имат карти. Искат да  ползват градския транспорт, тъй като раниците са им ужасно тежки. Не съм си намерила детето на улицата и не я пускам да пътува безплатно. Това е абсурд”, възмущава се родител на едно от изгонените деца.

Решението на проблема в западните страни е да се пускат по-големи или повече автобуси в час пик, а у нас явно е ходене пеш.