Стадион „Пловдив” да приема и международни мачове след реконструкцията на съоръжението. Това ще стана възможно, след като Атанас Узунов предложи проектът да бъде съобразен с лицензионните режими на УЕФА и ФИФА за провеждането на футболни срещи.

Допреди това концепцията бе да се приемат само местни мачове и републикански шампионати. 

Общинските съветници дадоха зелена светлина за промяната на бюджета, с която бяха разпределени парите заделени за стадиона. За тази година Община Пловдив бе заделила 100 000 лева за изготвянето на техническо задание за бъдещ проект на стадион „Пловдив”. Проектантът на стадиона и Гребния канал арх. Валентин Маринов, обаче е поискал само 24 000 лева за това. До края на годината вероятно техническите параметри, за бъдещата реконструкция на стадиона, ще бъдат готови.  

В бюджета през 2018 година има предвидени 500 000 лева, с които да се изготви цялостен проект на съоръжението, а след това да се пристъпи и към ремонта на стадиона.  

Припомняме, че последните намерения на градските власти са стадион „Пловдив” да бъде ремонтиран, за да може той да се ползва от местните клубове.  Въпреки това със завишаване на изискванията за проекта, цената може да се повиши.

Допреди идеята на Узунов от администрацията възнамеряваха ремонтът, да се извърши само със собствени средства и лека помощ от държавата.

Градският стадион има нужда от конструктивно засилване, частични ремонти на трибуните, козирката, както и ново осветление, което да отговаря на стандартите на БФС. С този ремонт съоръжението ще може да вземе и Акт 16, за да може да се ползва и за концерти. До няколко години съоръжението може да бъде завършено и то да бъде ползвано от пловдивските клубове.