Очаква се днес прокуратурата да повдигне обвинение за подкуп на началника на сектор "Охранителна полиция" в Трето РПУ в Пловдив Стоян Павлов, заяви пред БНТ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Павлов беше задържан по подозрение, че е участвал в схема за телефонни измами.

Той е задържан за  72 часа с разпореждане на прокуратурата.

Както TrafficNews.bg  съобщи, запознати коментират, че срещу месечен абонамент полицаят е обещавал да предупреждава измамниците за предстоящи акции срещу тях.

Бандата телефонни измамници, която бе разбита преди няколко дни обаче очевидно не е имала изпреварваща информация, защото шестима души - двама организатори от Вятово и четири "мулета" бяха задържани. 

Стоян Павлов дълги години бе служител на сектор "Издирване", а след това бе прехвърлен в Трето районно. През 2012 година той работи като районен инспектор в районното, когато в нощта на 16 януари пламват двата автомобила на семейството му. На ул. "Пере Тошев" в Кючук Париж са опожарени са "Алфа Ромео" и "Пежо", собственост на съпругата на Палата, която е служител в КАТ. Подпалвачите обаче така и не са заловени, а престъплението не е разкрито. 

Полицаи от Пловдив коментират, че обвиненията са изключително тежки и подобно срамно петно върху лицето на местната полиция, скоро не е било поставяно.