Началникът на сектор "Охранителна полиция" в Трето РПУ Стоян Павлов, който днес преди обед бе арестуван, е заподозрян, че е вземал такса "спокойствие" от група телефонни измамници. Дали действително им е осигурявал някакъв чадър или е се касае за някакъв вид измама, разследването тепърва ще покаже. За случая TrafficNews.bg съобщи по-рано днес.

Днес сутринта от София са пристигнали служители на Вътрешна сигурност, които са арестували Павлов на работното му място. Според запознати вчера полицаи от Контролно - информационния център са свалили записи от камерите в Трето районно управление. 

Стоян Павлов е задържан за  72 часа с разпореждане на прокуратурата.

"Не може да се коментира сума все още, всичко подлежи на разследване и доказване" заяви за TrafficNews.bg директорът на ОД МВР Пловдив ст. комисар Атанас Илков. 

Запознати коментират, че срещу месечен абонамент полицаят е обещавал да предупреждава измамниците за предстоящи акции срещу тях. "Нивото му не е достатъчно високо, за да предлага подобни "услуги", но предстоят проверки" заяви за TrafficNews.bg главният секретар на МВР гл.комисар Младен Маринов. 

Бандата телефонни измамници, която бе разбита преди няколко дни обаче очевидно не е имала изпреварваща информация, защото шестима души - двама организатори от Вятово и четири "мулета" бяха задържани. 

Стоян Павлов дълги години бе служител на сектор "Издирване", а след това бе прехвърлен в Трето районно. През 2012 година той работи като районен инспектор в районното, когато в нощта на 16 януари пламват двата автомобила на семейството му. На ул. "Пере Тошев" в Кючук Париж са опожарени са "Алфа Ромео" и "Пежо", собственост на съпругата на Палата, която е служител в КАТ. Подпалвачите обаче така и не са заловени, а престъплението не е разкрито. 

Полицаи от Пловдив коментират, че обвиненията са изключително тежки и подобно срамно петно върху лицето на местната полиция, скоро не е било поставяно.