Пламен Димитров по прякор Майстора, който беше задържан след палежа на колата на репортерката на Господари на ефира от Карлово Зорница Акманова, остава в ареста засега. Той е с 24-часова полицейска мярка за задържане и предстои през деня да стане ясно дали прокуратурата ще удължи мярката му на 72 часа, съобщиха за TrafficNews.bg от държавното обвинение.

В рамките на деня трябва да стане ясно и дали срещу него ще бъдат повдигнати обвинения. Колата на репортерката в момента е иззета като веществено доказателство и се намира на паркинга на КАТ- Карлово.

Потърпевши от действията на „майстора” твърдят, че той се ползвал с протекции, защото жената, с която живее, работи като административен секретар в Районна прокуратура-Карлово.

Приятелката на Пламен-майстора, която заемаше поста, поиска да го напусне вчера.

Както TrafficNews.bg съобщи, вчера Сотир Цацаров разпореди възобновяване на разследванията срещу Пламен Димитров по всички сигнали, които са подавани срещу него.

По първоначални данни палежът е умишлен.  Той вероятно е акт на разплата, тъй като идва след серията репортажи за автомонтьора  Пламен-майстора. Именно той е задържан по подозрения, че стои зад палежа.

На няколко пъти Зорница е получавала предупреждения да не се занимава с разследването срещу автомонтьора.

Подробостите - във видеото на ТРАФИК ТВ: