Община Пловдив съвместно с МВР ще изработи проект, който трябва да ограничи постоянните пътни инциденти по улиците, както и да възпре зачестилите вандалски проявди. В следващите два месеца ще се работи за поставянето на стационарни камери за скорост по основни улици и булеварди, които предразполагат развиването на висока скорост. Точните местоположения ще бъдат уточнени на среща между общинарите и полицията, но отсега се знае, че на булеварди като "Освобождение" и "Санкт Петербург" такива скоростомери ще бъдат сложени.

Отделно ще се надгради и сегашната система за видонаблюдение. В момента камерите, които са поставени по кръстовищата, не могат да станат причина за установяване на различни пътни нарушения. Затова ще се изгради допълнително видеоноблюдение, чиито кадри ще могат да служат за глобяване на различни нарушения, като преминаване на червено и друго погазване на Правилника за движение.

Камерите ще следят и за опазване на общинското имущество заради зачестилите вандалски актове по спирки, паркове и други обществени места. Парите ще объдат осигурени от Община Пловдив и ще бъдат заложени в следващия бюджет на града.