Истински ужас приживял български шофьор на ТИР на Дунав мост 2 в посока Румъния. Той направил забележка на две жени, които пипали брезента на камиона. След това бил най-безцеремонно нападнат от четирима бабаити. Заключил се в кабината, но онези изпочупили огледалата и стъклата му. Ето и разказа на потърпевшия:

Докато се редях на опашката, видях две жени да пипат нещо по бризента ми. Слязох от камиона и се развиках да не ми пипат камиона. Едната ми отговори че ще си прави каквото си иска и ако много съм се правил на отворен, щял съм да ям бой, продължих да настоявам да се дръпнат на разстояние (притеснявах се да не ми мушнат нещо или някой емигрант). Двете (едната която се вижда на едната снимка) се дръпнаха пред камиона и жестикулираха със среден пръст.

Буквално две минути след това автомобилът, който се вижда на снимката наби спирачки до мен. Четирите врати се отвориха и отвътре изскочиха четирима здрави мъже, целите в татуси. Нахвърлиха се на вратите като се опитваха да ги отворят. За щастие, аз още като видях как излизат и се нахвърлят, заключих вратите.

Изпочупиха ми огледалата, блъскаха по стъклата, единият държеше нещо в ръка - палка или нож, не видях добре. Аз вдигнах телефона и се обадих на 112. След като подадох сигнал затворих и снимах автомобила. Въпросните господа както и жените се качиха в колата и отпрашиха с мръсна газ. Малко след това на мястото пристигна патрул. Разказах им на кратко случката, показах им снимките и вида на камиона и пуснах жалба.

Не знам каква беше целта на тези хора - дали грабеж или пък се опитаха да ми мушнат нещо което да пренеса без да усетя в Румъния, но бяха супер агресивни и ако ми бяха отворили вратите сигурно сега щях да съм пребит или по-лошо. Надявам се да се вдигне шум и полицията и прокуратурата да свършат по-добре работата си да издирят въпросните лица и да им повдигнат обвинения. Поне за хулиганство, ако не за опит за насилие и грабеж. А и да предпазя други колеги от същото. Пазете се, професията ни стана изключително опасна.