Изненадваща рокада бе извършена в Народното събрание днес. Пловдивската бизнесдама и депутатка от ВОЛЯ Нина Митков реши да напусне парламента. От пресцентъра на партията, оглавявана от Веселин Марешки, заявиха, че мотивите на Миткова са лични и тя остава в пловдивската организация на формацията.

Анонсирано бе и, че на нейно място влиза втората в листата Елена Аксиева. Любопитното е, че Аксиева бе водач на листата на ВОЛЯ за Пловдив – област и бе избрана като народен представител. Тя обаче отказа мандата и през март влезе втората в листата на Дора Христова.

Основната причина за отказа от депутатско място тогава вероятно е била напредналата бременност на Аксиева. По време на предизборната кампания младата пловдивчанка бе в 7-ия месец. Сега, 6 месеца след изборите, младата майка ще се закълне в Народното събрание.

Младата Аксиева е половинка на бизнесмена Атанас Пешев и е един от учредителите на формацията на Марешки под тепетата. Тя е и дъщеря на Стефан Аксиев, който дълги години оглавяваше дежурната част на Областната дирекция на полицията в Пловдив. 

Пловдивската депутатка от партията на Веселин Марешки – Нина Миткова, обясни в пост във Фейсбук мотивите си за напускането на Народното събрание.

Какво написа тя в личния си профил може да видите ТУК