Автомобилът, който изгоря тази нощ в квартал Кючук Париж, е собственост на  шефа на охраната на пловдивския затвор Стефан Георгиев, научи TrafficNews.bg. Колата - Опел Кадет, е била залята със запалителна течност и подпалена. Изгоряла е цялата предница, купето също е унищожено. Инцидентът е станал около полунощ, а колата е била паркирана пред дома на служителя. 

Стефан Георгиев е началник на надзирателите в затвора в Пловдив. Според запознати той бил изключително строг, както със затворниците, така и подчинените си служители. Заради конфликти в екипа някои са се преместили, а други са напуснали. На този етап няма информация за конкретен конфликт с определен човек, но разпитите тепърва започват. В затвора вече се водят беседи с лишени от свобода. 

"Нямаме информация за конкретна заплаха или предупреждение, което е отправено към Георгиев. Работим по различни версии" коментира  за  TrafficNews.bg директорът на пловдивската дирекция ст.комисар Атанас Илков.

Това е втори атентат срещу комендант на затвора. Главен комендант на Софийския затвор издъхна в болница след жесток побой през декември 2016 г.

47- годишният Янко Янев е намерен в безсъзнание, с тежка черепно - мозъчна травма близо до дома на баща си в столичния квартал "Разсадника". Три дни по-късно издъхна в болница.  

Янев е един от петимата, които заемат длъжността Главен комендант в Централния Софийски затвор. 

Според лишени от свобода, причината за бруталното нападение може да е отмъщение от бивш или настоящ затворник. Янев бил доста строг с осъдените, които излежават присъдите си. Все още няма задържани за нападението.

Вижте ВИДЕО с изгорелия автомобил: