Натривките от ръцете на 6-годишното дете, за което се предполага, че е застреляло мъж в заведение във Виноградец, не доказват категорично, че именно момчето е произвело фаталния изстрел. Ясно е, че момченцето е държало пистолета, съобщава БНР.

Прокуратурата е поискала от съда да разреши извършване на допълнителни действия по разследването на случая.

Дали детето наистина е убило 47-годишния Наско Тонкев може да докаже само отличен специалист, коментират експерти.

Окръжната прокуратура в Пазарджик внесе искане и за предоставяне на разпечатка на телефонните разговори на собственика на оръжието и председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков от нощта на нелепото убийство. Причината за това искане вероятно са твърденията на близките на загиналия, че Влайков е разговарял със свой приятел прокурор веднага след инцидента. Според роднините на Тонкев именно Влайков е произвел смъртоносния изстрел.

В събота Влайков бе освободен от ареста. Срещу него все още няма повдигнати обвинения.

Основната версия на прокуратурата за случилото се все пак остава, че 6-годишното дете неволно е стреляло. 

Припомняме, че председателят на Общинския съвет в Септември бе задържан след  инцидента, при който 6-годишно дете уби с пистолет собственик на заведение във Виноградец. Лазар Влайков е празнувал рожден ден на племенника си в компания и е употребил солидно количество алкохол, след което е предоставил оръжието на детето. В резултат на игра с пистолета детето е произвело изстрел, който се оказал смъртоносен за 47-годишния Атанас Тонкев. Това на този етап е официалната версия на полицията за произшествието, но близките на убития са категорични, че малчуганът не е стрелял. 

Според семейството на застреляния ресторантьор, фаталният изстрел е произведен от собственика на пистолета, а не  от хлапето. Според тях версията е скалъпена от близки до Влайков, с позиции в правосъдната система.