Градската градина на Пловдив ще бъде преобразена в следващите години. Въпреки че масово Цар-Симеоновата градина е възприемана като „градска”, всъщност с това звание се кичи паркът до Дома на младоженците.

Известната още като Дондукова градина е влязла в плановете на район „Централен”, като в момента се подготвя документацията за реновацията й. Кметът на района Георги Стаменов обясни, че в момента се чака становище от НИНКН за фонтаните и след като то бъде издадено ще е престъпи към проектирането.

Идеите на администрацията са в центъра на парка, да бъде изграден голям фонтан с водни ефекти, а останалите по-малки шадравани да бъдат превърнати в цветни арки. Причината е, че в момента те са задръстват постоянно от падналите листа на дърветата.

Проектът за Дондуковата градина може да мине 2 милиона лева. В идейната разработка включва  нови фонтани, голяма цветна арка, а всички градински мебели ще бъдат подновени. Специален скален кът пък се предвижда до Природонаучния музей. От него ще могат да се наблюдават водните ефекти на фонтана.