Заможни пловдивчани (или по-скоро наследниците на такива) се впускат в една опасна игра - състезание за това кой може да вдигне по-висока скорост. Млад мъж писа на TrafficNews.bg, за да се похвали, че е вдигнал 330 км/ч на магистрала в Гърция.

"Какви са тези смешници? Карат с 300, аз пък вдигнах 330 км. И аз да се похваля", написа ни пловдивчанина. Изпрати ни и видео, което, изглежда, е направил докато шофира с абсурдно високата скорост. Кадрите били от магистрала край Макри, Гърция. Снимал, докато се прибирал със своя мерцедес CLS63 AMG към България. Коментарите му най-вероятно са породени от статия в TrafficNews.bg, в която ви разказахме за друг пловдивски наследник, който вдигнал 300 км/ч на магистрала.

"Нещо май пловдивчаните почнаха някаква игра - кой колко може да вдигне, а? Ами 'айде някой де мине моя рекорд", хвърля ръкавицата той.

Надяваме се никой да не отвърне на това предизвикателство, защото шофирането с такава скорост по обществени пътища не само е забранено, но и много опасно. И то не само за практикуващите го, но и за обикновените шофьори, които могат да се превърнат в неволна жертва на пишман-виндизеловците.

Попитахме младия "състезател" не смята ли, че подобни изпълнения са опасни. "Когато пътя е с четири платна няма риск", отвърна той. За себе си разказа, че "има ресторант в Холандия и магазин", като след наш въпрос уточни, че всъщност става дума за "семеен бизнес".

Нямаме нищо против успешните семейни бизнес инициативи, но ни тревожи тенденцията на мерене на скорости на пътя, която започва да прилича на мерене на нещо друго. И дано не се стига до смърт, за да осъзнаят "бизнесмените" със скъпи коли, че опасността е истинска... не само за тях, но и за невинните свидетели на техните изпълнения.

Вижте ВИДЕОТО:

А ето и снимка на "състезателя":