Самата идея за скорпиони кара много от нас да потръпват. Свикнали сме да свързваме опашатите членестоноги с жилото им и опасната отрова, криеща се там. Така че е напълно обяснима паниката, която обзела Теодора Петранова от Пловдив, когато намерила скорпион не къде да е, а в банята на къщата си - в самия център на града. 

„Както днес взимам душ сутрин, виждам едно нещо в ъгълчето. И помислих първо, че е голям паяк", разказа Теодора пред TrafficNews.bg. Първата й реакция била да напръска "паяка" с първия й попаднал спрей, който обаче бил обикновен ароматизатор. Това не убило животното, а само го раздразнило - то се размърдало и Теодора разбрала, че няма работа с паяк. Вгледала се и установила, че пред нея стои скорпион.

Паникьосала се. Разказва, че би припаднала, но на крака я задържала идеята, че може да падне на пода в банята, а скорпионът да я полази. Заради това бързо отишла да вземе съд, с който да го захлупи.

"След което, като се върнах, нещото беше изчезнало. И аз страшно се паникьосах, защото си помислих, че ако сега то е наоколо и аз не съм го хванала – това е най-лошият вариант”, коментира пловдивчанката.  Оказало се, че малкият скорпион се е скрил в завесата на банята. Теодора успяла да го улови и да го прибере в буркан.

В момента жената живее и работи във Великобритания. Прибрала се в родния Пловдив за седмица и ще запомни това си връщане именно с неприятното преживяване в банята.

Оказва се обаче, че подобни скорпиони не са рядко срещани у нас. Но опасни ли са?

Вижте в нашия ВИДЕО РЕПОРТАЖ: