Катя Лерца, която блъсна и уби полицая Делян Палазов край пловдивския парк „Лаута”, разбуни духовете с новата си профилна снимка в личния си профил във фейсбук. На кадъра Лерца е зад волана на лек автомобил кобрио и се усмихва към обектива. Подборът на снимката е най-малкото неуместен с оглед на това, че Лерца причини смърт на пътя именно шофирайки автомобил.

„С какъв акъл се снимаш как караш кола, като преди 2 месеца… знаете какво стана”, коментира снимката читател на TrafficNews.bg.

Не е ясно дали подборът на кадъра е умишлена провокация от страна на Лерца, или просто тя не е обмислила добре каква ще е обществената реакция. Трябва да се отбележи и снимката е публична и може да бъде видяна от всеки, който реши да разгледа профила на жената.  

Снимката има над 50 реакции във фейсбук, като всичките са позитивни – харесвания и сърчица. Сред коментарите от приятелите й има такива като „Super si”, „Ама и сити отива” и „Ела да ме повозиш”.

Припомняме ви, че фаталният инцидент с участието на Лерца стана на 13 май край парк Лаута. Автомобилът, управляван от нея, блъсна полицаят Делян Палазов край парк „Лаута”. Униформеният загина намясто. Лерца беше обвинена в причиняване на смърт по непредпазливост. Тя беше пусната от ареста под гаранция от 10 хиляди лева, която впоследствие беше намалена на 6 хиляди. Лерца заявила пред съда, че няма високи доходи, а отглеждала сама и двете си малки деца. Жената беше хваната да шофира дори без книжка, след като пътни полицаи я спряха за случайна проверка.

Близки и роднини на полицай Палазов искат Лерца да е в ареста. В средата на месец юни те се събраха на протест на лобното място на служителя на реда. ВИДЕО от събитието можете да видите тук.