Районният съд в Пловдив глоби мъж с 1200 лева заради хулигански действия, които се изразявали в нападение над шофьор с нож. Екшънът се е разиграл през май 2016 година.

Тогава пловдивчанин се е прибирал от село Труд по Карловско шосе с личния си автомобил „Хонда”, в това време осъденият мъж се включил в движението с „Опел Вектра” по шосето от АМ „Тракия”. Въпреки че не е ясно дали е възникнал някакъв конфликт между двамата, водачът с опела е бил видимо подразнен от поведението на другия шофьор.

При влизането си в града хондата се движела в крайна дясна лента, когато опела се изравнил с нея и водачът започнал да вика и сигнализира към  другия шофьор да спре.  Мъжът се притеснил и не спрял, а увеличил скоростта.

Достигайки  до кръстовището на бул. „Васил Априлов” и бул. „Дунав”,  хондата спряла на светофарната уредба. В този момент обезумелият мъж, минал край него, завил и спрял пред предницата на автомобила на свидетеля.

Изпадналият в амок мъж излязъл навън и започнал да се саморазправя с другия шофьор, като му се развикал и го нападнал с нож,  като  дори го порязал по лицето.

 Нападнатият мъж се опитал да отнеме ножа на обвиняемия, като в това време от вектрата излязъл и още един мъж. Тримата се сблъскали, но по същото време се намесили водачи и пътници от други спрели леки автомобили, които разделили мъжете.  Двамата нападатели се качили в опела и избягали от местопроизшествието.

След това обаче обезумелия мъж бил задържан от полицията, а срещу него е започнало дело за хулиганство. Съдът все пак е бил снизходителен срещу пловдивчанина и той е бил освободен от наказателна отговорност и глобен с 1200 лева.

Снимката е илюстративна