Бившият военнослужещ бай Симо, у който бе намерено оръжието, с което бизнесменът Божилов сложи край на живота си в парк Лаута, е взел пистолета, за да не го вземе друг. Това съобщи говорителят на Окръжна прокуратура в Пловдив Галина Андреева-Минчева. 

Мъжът бе задържан вчера, а днес Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 74-годишния мъж за незаконно държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси към тях

До момента е установено, че за периода от 26 юли 2017 г. до 2 август 2017 г., Симеон Стоев е държал пистолет, марка „Берета“ и втори пистолет, чиято марка е неизвестна, в дома си в Пловдив.  Оръжието било открито от служители на МВР в тайник, който се намирал под печката в една от стаите в жилището на обвиняемия.

За срок от 24 часа по делото са били извършени активни процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, огледи на местопроизшествия, назначени са били балистична и химическа експертизи и др. Разследването по случая продължава.

„Първоначално той отричаше да е взимал оръжието, но след положителния резултат за барутни частици и обиска, при който бе открит пистолета, той обясни, че го е взел, за да не го вземе друг”, коментира прокурор Минчева пред БНТ.

"В този случай, предвиденото от закона наказание е лишаване от свобода от 2 до 8 години. Тъй като вие виждате, че освен притежанието на това оръжие, той сериозно затрудни и разследването и създаде условия за множество спекулации".

Още по случая може да видите ТУК